hits

Chicken Race Barne- og familieløypa

Bootcamp Hønefoss som arrangerte Chicken Race med rundt 800 deltagere, startet moroa med å sende barn i alle aldre rundt i en 2 kilometer lang løype, og for en fest det ble!

 

Eggklassen, barne- og famlieløypa var min første prioritert. Jeg skulle delta sammen med gutta mine som lag og at dette skulle bli en fin opplevelse var det viktigste for meg. I denne klassen er det meste lov. Ingen straff for hindre man ikke klarte eller ville, eneste kravet var at man gjorde det beste man kunne. Mange av hindrene som ble brukt var de samme som i voksenløypa, og det fungerte utmerket. Barna er jo vant til å bruke kroppen sin på denne måten, og det er nok ofte vi voksne som sliter mest. Arrangøren stilte også med mange hindervakter som både hjelp til når det var behov og dessuten sørget for at små og store kom seg trygt gjennom hinderet.Jeg var altså påmeldt sammen med gutta mine, det var også rom for å følge barna rundt men vi ville altså gjøre dette sammen som lag. Det betyr at også jeg var gjennom hindrene og siden jeg løp 5 kilometer etterpå så fikk forsere mange av hindrene to ganger. Heldige meg!Starten gikk og vi ble sendt ut i en morsom løypa med cirka 30 hindre. Vi hadde grisebingen med gjørmevann, vi hadde tau, Ringriksbadet stilte med eget tilpasset vannhinder, balanse, armgang, vegger, underhindre, over hindre, bæring, rampe, tau, krabbing,  bjørnegrop og mye annet. Mye kjente elementer fra hinderløp for voksne. Det var et og annet barn som ble litt overasket over at vi voksne heiet de ut i gjørmevannet med klær og sko på men alle kom ut der med et smil om munnen. Gjørme er gøy!

Jeg er absolutt ikke i stand til å vurdere gutta mine sin innsats objektivt. Jeg sier det bare som jeg føler, det er mitt privilegiet som mamma. Jeg er så stolt!  De mestret så mye, de tok vare på hverandre og meg, de pushet egne grenser (og mine) og gav de de hadde. Det viktigste av alt, de hadde det så gøy og vi hadde det så gøy sammen. De synes det var stor stas å få gjøre det samme som jeg gjør flere helger i året og det definitivt ikke siste gangen vi gjør dette sammen.


 

Det er stadig flere aktører som også arrangerer løp for barn. Dette synes jeg er veldig gledelig.  Bootcamp Hønefoss hadde med sine tre lenger på løpene lagt opp til at det skulle være noen for de aller fleste. Egg klassen, en klasse for barn og familier var første klasse ut. Innsatsen her var ikke noe dårligere enn i de lengre klassene, kanskje til og med enda litt mer. Her var det mange unge som fikk sitt første møte med hinderløp, og utfra hva de jeg snakket med så falt det virkelig i smak. Jeg føler meg sikker på at fremtiden innen hinderløp er sikret.Tusen takk Bootcamp Hønefoss for at dere tok dere tid til å arrangere dette løpet. Det har skapt å så mange gode minner både for meg og gutta men også for så mange andre. Vi avsluttet dagen med en dukkert og enda mer leking i hinderbanen på Ringeriksbadet og med det så var dagen komplett. Takktil  Kjell Arne som tok med kamera og fulgte oss gjennom løypa og takk ti alle som har vært med å gjøre dagen så bra som den ble!  

Jeg har så mye mer jeg vil skrive om både selve arrangement, dagen og om min runde i 5 kilomterløypa men det får bli i neste innlegg.

 

Klem fra Lene Mari

 

#bildedryss #familie #mammaliv  #sport #løp #hinderløp #OCR 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar