hits

Den norske hinderløpsesongen

Jeg tenkte å lage en oversikt over de norske hinderløpene. Akkurat som Mari er jeg også opptatt av å støtte de løpene som er startet i Norge. Jeg vet at det ligger mye arbeid i å starte opp noe (og det er sikkert enda mer enn jeg også aner). De utenlandske løpene er allerede etablerte og har bygget seg et navn og de kan nok lett overskygge noen av de norske og mindre kjente løpene.  Jeg syne selvsagt det er gøy at det også kommer løp fra andre land til Norge, men jeg ønsker meg en blanding og da må man støtte de som jobber med å etablere seg. De norske løpene har jo noe eget da folka som driver det har en annen tilknytting til området løpet arrangeres i og hoveddrivkraften ofte er  idealistisk.  Jeg kjenner jo noen av de som harr vært med å starte løpene i Norge og det er bare fantastisk dedikerte mennesker. Jeg skal ikke skrive noe stygt om de større utenlandske løpene, men i det man begynner å bli stor så vinner man noe mens man mister noe annet. De mister noe av det de norske løpene har massevis av: sjarm og personlighet. Ikke for det, de norske løpene er laget for å utfordre deg både fysisk og mentalt, og det gjør de også!

 

 

Så da har vi kanskje en liten intensjonsavtale? Skal vi si MINST et norsk løp per utenlandsk?

 

Den norske hinderløpsesongen:

 

 • 30 mai X-Run Bergen

Konkurransen foregår i rå norsk natur med 15?20 hinder fordelt på en strekning på 5?6 km. Man kan løpe alene eller på lag, hvert lag skalbestå av tre personer. De som løper alene kan velge mellom 1 og 2 runder mens alle lag skal løpe 2 runder og vil da forsere hvert hinder to ganger.

 

X-Run mini arrangere etter det vanlige løpet og er et hinderløp rettet mot barn 7 år 15 år fordelt på tre aldersklasser. X-Run Mini er et skikkelig løp og man får startnummer og sin egen startid.

 
Les mer HER

 

 

 

 • 6 Juni Barskingen, Rakkestad

5 km lang hinderløp som arrangeres på Åstorp Gård i Rakkestad. 18 år aldersgrense. Man kan delta individuell eller som lag 3-6 personer. De lover stor variasjon i hindrene og har straff på 15 spensthopp per hinder man ikke klarer. Det ryktes også om  et hinder inn i en låve.

 Les mer HER

  • 13 Juni X-Run Eidsvoll

Se over

 

 • 14 Juni TROLLJEGER junior Sandnes

I Trolljeger deltar kan man delta alene, i lite jaktlag eller stort jaktlag. Løypa er cirka 8 kkm lang og de lover at du får pushet grensene dine i dette løpet. En liten advarsel er det dog, er du redd for troll er det kanskje best å holde seg hjemme...

 

Trolljeger junior er et tilbud for hele familien for barn fra 7 år og oppover .

 

Les mer Her

 

 

 • 20 Juni The Beast- Skudeneshavn

THE BEAST er et hinderløp som består av 6 våte og utfordrende kilometer fylt med masse hindringer designet for å teste din utholdenhet, styrke, konsentrasjon, balanse og ikke minst din mentale styrkeDu starter med tre liv og for å få en tellende tid i mål må du ikke miste alle.

Les mer HER

 
 • 20 Juni TROLLJEGERprøven Sandnes

Se over

 
 • 22 August , Viking Race Miðgarðr Oslo

"Mankind knows little". 5 kilomter utgaven av Viking Race. 5 kilometerløpet er det laveste nivået av Viking Race, men la deg ikke lure, man vil bli utfordret.  Dette er et perfekt løp å starte med for de som er nysgjerrige og har lyst til å prøve seg på et hinderløp. Straffen ( for å ikke klare et hinder er burpees (var i alle fall i 2014 sesongen). 

Les mer HER

 

 • 23 August Viking Race Ásgarðr 10k Oslo

"A Race of Ice & Fire" Dett er det neste nivået etter 5 kilometeren av Viking Race og har en distanse 10 kilometer (og nei , det er slett ikke 5 kilometeren 2 ganger) Dette løpet passer for de som ønsker seg litt mer utfordringer enn det de får i det 5 kilometer lange løpet da både hinder og terreng vil være mer utfordrende, men fortsatt noe de fleste vil klare å gjennomføre. 

Les mer HER

 


 • 29 August X-run Oslo

Se over


 • 5 september TROLLJEGERprøven Bergen og TROLLJEGERjunior 6 september

Se over 


 • 7 November , det ryktes om et løp til i den norske sesongen...... 

 

 

 

 

Det er mange små variasjoner i regler i disse løpene og straffen man får om an ikke klarer varierer også fra løp til løp. Det varierer også hvor mye og hva man får informasjon om i forkant. Noen av arrangørene vil holde noe hemmelig og lar nettopp det og ikke vite alt være en del av utfordringen. Noen har krav om litt svømmeferdigheter, andre ikke. Jeg vil anbefale å gå inn å titte på sidene deres og også følge de på facebook og bli litt "kjent" med løpene. Det er noe av det som gjør hinderløp så morsomt, at arrangørene setter sitt eget preg på det slik at de blir litt forskjellige. 

 

Jeg skal prøve å få med meg alle løpene her på Østlandet. Det frister jo så klart med noen av de som arrangeres andre steder i landet  også  jeg må nok innse at tiden ikke strekker helt til. Det blir uansett ingen dårlig sesong dette. Jeg gleder meg i all fall masse til den starter. 

 
 Bildene er "lånt" fra løpenes facebooksider, og info en fra løpenes nettsider. Er det noen løp jeg har glemt eller ikke vet om så gi meg gjerne beskjed, og skulle det ha blitt noe feil i innlegget så gi meg også gjerne beskjed .

 

 

Klem Lene Mari 

 

#hinderløp #sport #ocr #norskeløp #trening #barnogunge 

 

13 kommentarer

Janne

18.04.2015 kl.17:18

Jøss! her var det mye jeg aldri har hørt om før. Så kult at dette dukker opp. Enig, det ligger MYE arbeide i å etablere nye konsept, så det å støtte disse gir god mening. Lokale bærekraftige aktiviteter :) Lykke til med alle konkurranser - spennende!

Stian Jonassen

18.04.2015 kl.22:19

selv skal jeg delta på toughest :) gruer meg som fy :P

Marie

20.04.2015 kl.13:19

Yei, gleder meg, er helt ny i hindersporten, men er en sport som virker å passe med utmerket!

Marie

Marie

20.04.2015 kl.13:46

Håper det var greit at jeg delte innlegget ditt på facebook? Si ifra viss ikke..

Marie

Lene Mari

23.04.2015 kl.12:18

Janne: takk for det. kommer jeg til å se deg på et av dem kanskje?

Lene Mari

23.04.2015 kl.12:19

stianrangvaldjonassen: Ikek gru deg, det blir gøy =) Du kunne ikke teke deg å være med på et av de norske i tilegg da? Jeg tror Touhghset utgår for min del . Jeg prioriterer de andre løpene =)

Lene Mari

23.04.2015 kl.12:20

Marie: Så gøy! Det er veldig gøy så du må bare glede deg. Hvem løp skal du være delta på?

Lene Mari

23.04.2015 kl.12:20

Marie: Bare hyggelig det =)

Stian Jonassen

23.04.2015 kl.20:38

vi er 4 som deltar sammen, gjør det ikke aleine så drøer de andre :)

Marie

24.04.2015 kl.18:14

Hei

Jeg skal løpe trolljeger løpet, bor i Stavanger, så det blir veldig kjekt å starte i ett lokalt løp.

Jeg vil gjerne til Bergen og X-run 30 mai, men det spørs om jeg får barnevakt, mannen min skal

bort den helgen ser du. Og så kommer jeg til Oslo på Viking racet, usikker om det blir begge dagene. Gleder mg!

Hvilken løp skal du delta i?

Marie

Lene Mari

27.04.2015 kl.21:56

Marie: JA, det er kjempe gøy å være med på de lokale.. Så gøy at du kommer til Viking Race! Da må vi hilse på =) Jeg også gleder meg masse til Viking Race , jeg skal løpe begge dagene tenkte jeg. Ellers har jeg vært i Gøteborg i helgen og løpt Tough Viking, så blir det Barskingen og Tough Viking oslo. Sansynligvis x-Run Eidsvoll også. På høsten blir det begge Viking Race, X-Run og kanskje Toughest (men det løpet er nok første som utgår, jeg har blant annet jobbehelg og må evt bytte). Eller har jeg ikke planlagt noe, men det er kanskje nok for en sesong =) HAr du løpt noe hinderløp før?

Marie

30.04.2015 kl.23:01

Hei

Nei, har ikke løpt noen løp før, men gleder meg kjempe mye. Prøver å få med noen å reise til Oslo, men kommer til å reise uansett. Jeg har skrevet litt med Mari(ser dere er venner) leser bloggen hennes, det hadde vert kjekt å hilse på dere to.

Litt kjedelig å ikke bo i Oslo området når nesten alle løpene er der, men får bare smiske med mannen min så jeg får reise ☺️ Har 2 små barn (2 år og 4 år) så er ikke bare å reise så mye bort fra de heller.

Marie

Lene Mari

02.05.2015 kl.15:00

Marie: JA, Mari kjenner jeg godt. Veldig hyggelig om vi får til å hilse. Ja, det er litt kjedelig at de fleste løpene går i Oslo, men det ser ut til at det sprer seg litt mer utover nå. det er jo kjempe bra at det blir mer tilgjengelig. Jeg også merker det at jeg ikke kan være med på alt pga de søte små, men de gjelder det å gjøre det beste ut av det. Jeg hadde med hele familien til Gøteborg og vi gjorde det til en familie helg =) Blir hyggelig å treffe deg etterhvert =)

Skriv en ny kommentar